Wegetariańskie papryki faszerowane

Wegetariańskie papryki faszerowane. Polecam wszystkim, tak naprawdę żeby przygotować pyszne potrawy i upiec ciasta nie trzeba mieć piekarnika wystarczy prodiż.

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 250 g kaszy kuskus
  • 250 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 10 małych marchewek (mini)
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • papryka chili
  • majeranek

Sprzęt:

Wykonanie:

Kaszę kuskus zaparzyłam według opisu na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, paprykę i marchewki obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Do rondla wlałam olej, wrzuciłam pokrojone warzywa i na małym ogniu smażyłam. Pod koniec smażenia dodałam wszystkie przyprawy. Usmażone warzywa dodałam zaparzonej kaszy kuskus.
Z papryk odcięłam górną cześć i wycięłam gniazda nasienne. Tak przygotowane papryki

Papryki ułożyłam w prodiżu i piekłam w prodiżu PECENKA ETA przez 45 minut. Papryki podawałam zaraz po upieczeniu prosto z misy prodiża PECENKA ETA.