Parowar ETA Steampot 0134 90000

Kod produktu: ETA013490000
Parowar ETA Steampot – pomocnik w szybkim i zdrowym gotowaniu. Dzięki niemu jedzenie nie traci swojego naturalnego smaku i witamin.

Akcja - Rozszerzona Gwarancja

Przedłużona gwarancja na: Grzałka

Opis:

Parowar ETA jest wyjątkowym i niezawodnym narzędziem do zdrowego, sprawnego i szybkiego gotowania. Żywność nie traci swojego naturalnego smaku i witamin.
Jego nowoczesny i elegancki design sprawi, iż będzie ozdobą w Twojej kuchni.

- Objętość trzech przeźroczystych pojemników do gotowania to 12,25 l. Parowar ma izolowane termicznie uchwyty a bezpieczeństwo gwarantuje bezpiecznik termiczny.

- Miska do gotowania ryżu o objętości 1,5 litra. Pojemniki mają na dnie wgłębienia przeznaczone do gotowania jajek.

- Pracę parowaru sygnalizuje lampka kontrolna. Prosta obsługa za pomocą 75 minutowego zegara. Zakończenie czasu pracy zasygnalizuje alarm dźwiękowy.

- Z boku pojemnika znajduje się wskaźnik poziomu wody. Uzupełnianie jest proste i wygodne z zewnątrz.

PAROWAR, KTÓRY NIE ZMIENI WASZEGO SMAKU
Parowar do szybkiego i zdrowego gotowania z ładnym nowoczesnym wzornictwem. Parowy garnek od ETY jest wyjątkowym i niezawodnym pomocnikiem do zdrowego, sprawnego i szybkiego gotowania. Dzięki niemu żywność nie straci swojego naturalnego smaku ani wartości odżywczych. Bezpiecznik termiczny zapewni bezpieczne gotowanie. W zestawie znajdują się trzy przeźroczyste pojemniki ze specjalnie utworzonymi wgłebieniami na jajka oraz pojemnik do przygotwania ryżu o pojemności 1,5 l . Przygotowywanie dań w parowarze jest zdrowe, bardzo proste oraz ciche.

Opis:

GOTUJ ZDROWO!
Szybki i niezawodny parowar
ETA Steampot 01

Firma ETA, tradycyjna czeska marka, wygrała plebiscyt "dobrej marki",
która jest corocznie organizowana przez Readers Digest w 16stu krajach.
ETA już od 2003 roku utrzymuje pozycję lidera w kategorii Drobne AGD.

Całkowita pojemność (l): 12.25
Liczba pojemników do gotowania: 3
Moc (W): 1000
Gotowanie ryżu: TAK
Uchwyt do gotowania jaj: TAK
Łatwa obsługa

  • Bezpiecznik termiczny
  • Stopy antypoślizgowe
  • Prosty w użyciu
  • Schowek na przewód zasilający
  • Nowoczesny design
  • Bardzo szybkie i proste przygotowanie
  • Łatwo zmywalna powierzchnia
  • Możliwość mycia w zmywarce

1) Zegar: pozwala ustawić czas przygotowania (max. 75 minut). Po tym
czasie, zabrzmi sygnał dźwiękowy i ogrzewanie zostanie zakończone.
2) Lampka kontrolna : oznacza, że urządzenie działa.
3) Znak wodny: pokazuje aktualną ilość wody w zbiorniku. Minimalna ilość wody
pozwoli parować przez około 20 minut, maksymalna ilość wody starcza na ok. 60 minut.
4) Tacka ociekowa : zapobiega kondensacji wody i soku z żywności z powrotem do
zbiornika dzięki czemu woda do tworzenia pary pozostaje czysta.
5) Pojemniki do gotowania : są dla ułatwienia numerowane. Pojemnik z numerem 1 należy
umieścić na podstawie, jako pierwszy, pojemnik z numerem 3
ostatni.
6)Gotowanie jaj: posiadają 6 wycięć dla łatwego umieszczenia jaj podczas gotowania. Jaja
przed gotowaniem przekłuj.
7) Miska na ryż / zupę : może być również używana do gotowania żywności w sosie np.
warzywa w sosie lub ryba w wodzie).

Ryż i zboża
  • Istnieje wiele rodzajów ryżu. Postępuj zgodnie z instrukcjami dla danego typu.
  • Zmierz dokładnie ryż i wodę, którą następnie zmieszaj w misce. Przykryj i włącz parę.
  • Do miękkiego ryżu, w ilości oznaczonej w tabeli, dodaj 1-2 łyżki wody. Do ryżu twardego,
należy zmniejszyć ilość wody o 1-2 łyżki.
  • Sprawdzić konsystencję ryżu po upłynięciu minimalnego czasu przygotowania
w zależności od rodzaju ryżu. Wymieszaj ryż.
  • Ryż dopraw do smaku solą, pieprzem lub masłem.

WARZYWA
  • Dobrze oczyść warzywa, usuń łodygi, obierz i posiekaj. Małe kawałki przygotowywane
są szybciej niż duże.
  • Ilość, jakość, świeżość, wielkość żywności i temperatura może mieć wpływ na
czas parowania. Dostosuj ilość potrzebnej wody.
  • Warzywa mrożone nie powinny być rozmrożone przed gotowaniem.
  • Niektóre warzywa mrożone należy umieścić przed gotowaniem w misce na ryż i przykryć
kawałkiem folii aluminiowej.
  • Mrożonki powinny być oddzielone lub należy je zamieszać po 10-12 minutach. Użyj
długiego widelca / łyżki.



Ryby i owoce morza
  • Czas gotowania pokazany w tabeli odnosi się do świeżych, mrożonych lub całkowicie
rozmrożonych owoców morza i ryb.
  • Owoce morza i ryby przed gotowaniem oczyść i przygotuj.
  • Większość ryb i owoców morza jest gotowana bardzo szybko. Gotuj w małych porcjach
lub ilościach, jak pokazano.

JAJKA
Parowar może być używany do przygotowania jajek na miękko, jajek po benedyktyńsku i jajecznicy.
GOTOWANIE jajek w skorupkach na miękko.
Igłą lub szpilką przebij skorupkę jajka na dole lub na górze. Następnie umieść jaja do miski
przebitym końcem w górę.
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU
Jaja rozbij i włóż do poszczególnych misek z niewielką ilością wody, a następnie umieścić
je w misce do gotowania.
JAJECZNICA
Wymieszaj jajka z odrobiną mleka lub śmietany, następnie wlej masę do miski na ryż,
umieścić w misce, przykryć pokrywką. Wymieszaj raz lub dwa razy podczas gotowania.
UWAGA: duże jajka muszą gotować się trochę dłużej.

Waga (kg): 2.570
Wysokość (cm): 41.50 Szerokość (cm): 35.00
Głębokość (cm): 27.00

Parowary posiadają 24 miesięczną gwarancję.

Specyfikacja techniczna:

  • Timer minutnik mechaniczny
  • Wyświetlacz brak
  • Wskaźnik poziomu wody Tak
  • Moc 1000 W
  • Liczba pojemników 3
  • Gotowania ryżu Tak
  • Uchwyt do gotowania jaj Tak
  • Parowiec objętość 12.25 l

Pliki do pobrania