Wypiekacz do chleba ETA Delicca II Max 7149 90040, czarny / stal nierdzewna

Kod produktu: ETA714990040
Nowy
W pełni automatyczny wypiekacz do chleba z 16 programami i formami do bułek, słodkich bułeczek i ciastek.

Akcja - Rozszerzona Gwarancja

Przedłużona gwarancja na: Silnik

Opis:

W pełni zautomatyzowany wypiekacz do chleba o mocy 850 W z 16 programami do pieczenia chleba, bułek i ciast, ale także do robienia domowego jogurtu czy dżemu, stanie się niezastąpionym pomocnikiem w twojej kuchni. Oprócz dużej ilości programów ETA Delicca MAX posiada specjalne formy do wypieku świeżych bułek, słodkich bułeczek i muffinek.


Chleb jak z piekarni

Domowy wypiekacz ETA Delicca MAX to mistrz w wypiekaniu chleba, zarówno pełnoziarnistego, orkiszowego, słonego, jak i słodkiego, a nawet bezglutenowego. Sam wie dokładnie, czego potrzeba do przygotowania najlepszego chleba, nie potrzebując przy tym twojego ciągłego nadzoru. Przygotowanie chleba w wypiekaczu ETA Delicca II MAX jest w pełni zautomatyzowane - obejmuje podgrzewanie, ugniatanie, wyrastanie ciasta, zakwaszanie, pieczenie i późniejsze utrzymanie temperatury. Wszystko to bez twojej interwencji – w oczekiwaniu na chleb prosto z pieca możesz robić co tylko chcesz.


Jeśli jednak wolisz mieć wszystko pod kontrolą, urządzenie do pieczenia ETA Delicca II MAX z przyjemnością ci to umożliwi. Wystarczy wybrać program CUSTOM, który pozwoli na indywidualne dostosowanie poszczególnych etapów przygotowania pieczywa. Możesz wybrać pożądaną wielkość chleba (1 kg / 1,25 kg / 1,5 kg) i wybrać jeden z 3 dostępnych kolorów skórki. Praktyczną cechą jest również opóźniony start, co pozwoli ci idealnie dostosować czas rozpoczęcia pieczenia do swoich potrzeb - świeże i chrupiące pieczywo może czekać na ciebie po powrocie z pracy lub umilać weekendowy poranek. Po upieczeniu chleb pozostaje ciepły do 60 minut dzięki funkcji automatycznego utrzymywania temperatury.

Wielofunkcyjne urządzenie

Wypiekacz do chleba ETA Delicca II MAX poradzi sobie nie tylko z upieczeniem chleba, ale także z innymi wypiekami. Ciesz się domowymi bułkami, słodkimi bułeczkami i babeczkami i uwolnij się od ich kupowania w piekarni. Każdego rodzaju pieczywo może zostać przygotowane z ciasta białego, pełnoziarnistego lub bezglutenowego. Dzięki praktycznym formom do pieczenia, wykonanym z materiału zapobiegającego przywieraniu, pieczenie jest łatwe, a po jego zakończeniu nie trzeba się męczyć ze zdrapywaniem ciasta przy myciu.

Funkcjonalność wypiekacza ETA Delicca II MAX nie kończy się na przygotowywaniu domowych wypieków. Z łatwością przyrządzisz w nim także różnego rodzaju ciasta, marmolady, dżemy, ciastka i herbatniki. Polecamy również domowy jogurt, który także możesz zrobić za pomocą tego urządzenia.

Obsługa wypiekacza i jego poszczególnych części jest łatwa - forma do pieczenia wyposażona jest w składany uchwyt, a dzięki antyadhezyjnej powierzchni ciasto nie przywiera się do niej. Wystarczy ją umyć i już jest gotowa do dalszego użytku. W programowaniu pomagają intuicyjne sterowanie dotykowe i czytelny wyświetlacz, pokazujący wszystkie informacje dotyczące procesu pieczenia. Jeśli wolisz samemu sprawdzić, w jakim stanie jest pieczony w danym momencie chleb, wystarczy zajrzeć przez szklane okienko w pokrywie.


Możesz wybrać spośród 16 gotowych programów:

  1. KLASYCZNY - przeznaczony do pieczenia pieczywa białego pszennego i żytniego razowego, a także do pieczywa z ziołami i rodzynkami.
  2. SZYBKI - przeznaczony jest do szybkiego przygotowania pieczywa białego, pszennego i żytniego. W tym trybie chleb jest mniejszy i ma gęsty środek.
  3. SŁODKI - przeznaczony jest do pieczenia słodkiego pieczywa o bardziej chrupiącej skórce niż przy pieczeniu w programie klasycznym.
  4. PEŁNOZIARNISTY - przeznaczony jest do wypieku chleba razowego z mąki o niskiej zawartości glutenu.
  5. CIASTO - służy do ugniatania/mieszania i późniejszego zakwaszania ciasta bez jego pieczenia. Do przygotowania ciasta można używać różnych składników w zależności od rodzaju wypieku (np. bułki, spód od pizzy itp.).
  6. UGNIATANIE - służy wyłącznie do ugniatania ciasta (bez pieczenia). Do przygotowania ciasta można używać różnych składników w zależności od rodzaju wypieku (np. bułki, spód od pizzy itp.).
  7. TORT - służy do ugniatania/mieszania składników (np. na tort lub ciasto), które następnie piecze się przez określony czas.
  8. PIECZENIE - służy do pieczenia ciemnego chleba, tortów lub ciast.
  9. DŻEM - służy do przygotowania dżemu lub marmolady ze świeżych owoców.
  10. JOGURT - służy do przygotowania domowego jogurtu.
  11. BUŁKA - służy do pieczenia bułek i rogalików
  12. CUSTOM - służy do indywidualnego dostosowania procesu przygotowania pieczywa
  13. BEZGLUTENOWY – służy do przygotowania pieczywa bezglutenowego.
  14. MUFFINY - służy do pieczenia muffinek i muffinek bezglutenowych
  15. BUŁKA BEZGLUTENOWA - służy do wypieku bułek i rogalików bezglutenowych
  16. CUSTOM (BEZGLUTENOWE) - służy do indywidualnego dostosowania procesu przygotowania pieczywa bezglutenowego


Akcesoria:

  • Dwie formy do pieczenia chleba
  • Forma do pieczenia babeczek
  • Forma do pieczenia bułek
  • Forma do pieczenia słodkich bułeczek
  • Dwie końcówki do wyrabiania ciasta
  • Łyżki miarowe
  • Miarka

Przedłużenie gwarancji:

Silnik wypiekacza do chleba ETA Delicca II MAX objęty jest usługą bezpłatnego Przedłużenia Gwarancji. Po rejestracji gwarancja na silnik wypiekacza zostanie przedłużona do 5 lat. Zarejestruj przedłużoną gwarancję TUTAJ.



Specyfikacja techniczna:

  • Pieczenie wyrobów bezglutenowych Tak
  • Wyświetlacz tak
  • Maksymalna pojemność 1500 g
  • Liczba haków do ugniatania 2
  • Ilość programów 16
  • Pobór mocy 850 W
  • Kolor skórki średni
  • Kolor skórki jasny
  • Kolor skórki normalny lub ciemny
  • Pieczenie bagietek Nie

Pliki do pobrania