Wypiekacz chleba ETA 2150 90000 Crustum II

Kod produktu: ETA215090000
Nowy
Domowy w pełni automatyczna piekarnik do chleba z 12 wstępnie ustawionymi programami włącznie programu JOGURT i MARMOLADA.

Akcja - Rozszerzona Gwarancja

Przedłużona gwarancja na: Silnik

Opis:

Zrób sobie domowe chrupkie pieczywo sam, domowy jogurt i dżem

Przygotuj sobie pachnący chrupki chleb, domowy jogurt, lub dżem z świeżych owoców z wygody twojego domu kiedykolwiek na nich będziesz mieć ochotę. Z piekarnikiem domowym ETA Crustum II to zabawka.

12 wstępnie nastawionych programów
Piekarnik, który posiada 12 wstępnie nastawionych programów, zapewni gniecenie, rośnięcie, pieczenie i podgrzewanie a ty sobie na razie możesz wysmakować kawę lub poświęcać się innej pracy. Jest tylko twoją sprawą, jaki rodzaj chleba sobie przygotujesz, czy klasyczny, bezglutenowy, słodki lub pełnoziarnisty.

Możliwość wyboru różnej wielkości chleba
Możesz ustawić i wielkość chleba lub przepieczenie skórki. Przez szklane wieko łatwo skontrolujesz stan pieczenia a sygnał akustyczny zwróci ci uwagę na ewentualne dodanie następnych surowców. Stan przygotowania pokazuje się na przejrzystym wyświetlaczu. Z funkcją opóźnionego uruchomienia nawet 15 godzin będzie twój chleb przygotowany akurat do śniadania. Chleb wytrzyma w piekarniku dłużej ciepły dzięki funkcji automatycznego utrzymywania temperatury a to w czasie 60 minut. Ani w razie wyłączenia prądu o swoje pieczywo nie musisz się obawiać, piekarnik ma wszystko w pamięci. Forma do pieczenia ma nieścierające się wykończenie powierzchni, które łatwo utrzymuje się. W wyposażeniu znajduje się forma do pieczenia, 2 haki do wyrabiania, naczynia pomiarowe, kubek i haczyk.

ETA na ten produkt udziela dodatkową przedłużoną gwarancję 3 lata na silnik. Zarejestruj sobie przedłużoną gwarancję TU .

Opis:

Piekarnik do chleba

  • W pełni automatyczne przygotowanie zapewnia gniecenie, wystarczające rośnięcie, dobrej jakości pieczenie i następne podgrzewanie bez konieczności twojej ingerencji
  • Wielozadaniowe zastosowanie:
a) pieczenie różnych rodzajów chleba (słony, słodki, biały, pełnoziarnisty lub bezglutenowy)
b) wykonywanie różnych rodzajów ciast, dżemów, marmolad, tortów, kołaczy, herbatników, mięsa mielonego, jogurtów itd.
  • Program WŁASNY do indywidualnego ustawienia etapu przygotowania chleba
  • Możliwość 3 wielkości chleba (1 kg / 1,25 kg / 1,5 kg)
  • Wybór zabarwienia skórki (3 poziomy ustawienia)
  • Forma do pieczenia z nieścierającym się wykończeniem powierzchni w celu łatwej konserwacji
  • 2 haki do wyrabiania
  • Praktyczny nachylane uchwyt do wygodnej manipulacji z naczyniem
  • Wieko ze szklanym wziernikiem umożliwiającym prostą kontrolę podczas przygotowania
  • Przejrzysty wyświetlacz z zobrazowaniem stanu przygotowania
  • Sygnał akustyczny zwracający uwagę na możliwość dodania następnego składnika
  • 15-godzinny wyłącznik czasowy - funkcja opóźnionego uruchomienia
  • Funkcja automatycznego utrzymywania temperatury (60 minut) po dokończeniu przygotowania
  • Pamięć w razie wyłączenia prądu el.
  • Moc pobierana 850 W
  • Przedłużona gwarancja 3 lata na silnik

Wyposażenie: forma do pieczenia, 2 haki do wyrabiania, naczynia pomiarowe, kubek, haczyk

12 wstępnie nastawionych programów:
1. KLASYK - jest przeznaczony do białego pszennego i brązowego żytniego chleba, również do chleba z dodatkiem ziół a rodzynek
2. SZYBKI - jest przeznaczony do szybkiego przygotowania białego, pszennego i żytniego chleba. W tym trybie jest chleb mniejszy a ma gęsty środek.
3. SŁODKI - jest przeznaczony do wypieku słodkich typów chleba z bardziej chrupka skórką niż przy pieczeniu programem klasyk.
4. PEŁNOZIARNISTY - jest przeznaczony do wypieku chleba pełnoziarnistego z mąki z niską zawartością glutenu.
5. BEZGLUTENOWY - jest przeznaczony do przygotowania chleba bezglutenowego.
6. CIASTO - jest przeznaczony do gniecenia/mieszania a następne rośnięcia ciasta bez pieczenia. Do przygotowania ciasta możesz użyć różnych surowców dla różnych rodzai pieczywa (np. rogale chlebowe, pizza itp.).
7. GNIECENIE - jest przeznaczony tylko do gniecenia ciasta (bez rośnięcia). Do gnieceniu ciasta możesz użyć różnych surowców dla różnych rodzai pieczywa (np. rogale chlebowe, pizza itp.).
8. TORT - jest przeznaczony do gniecenia/mieszania surowców (np. na tort, kołacz), które następnie pieczą się w nastawionym czasie.
9. DŻEM - jest przeznaczony do przygotowania dżemu lub marmolad z świeżych owoców.
10. JOGURT - jest przeznaczony do przygotowania domowego jogurtu.
11. PIECZENIE - jest przeznaczony do wypieku brązowego chleba, tortów lub mięsa mielonego.
12. WŁASNY - jest przeznaczony dla indywidualnego ustawienia etapu przygotowania chleba

Specyfikacja techniczna:

  • Pieczywo bezglutenowe Tak
  • Wyświetlacz tak
  • Max. pojemność 1500 g
  • Opóźniony start Tak
  • Ilość haków 2
  • Ilość programów 12
  • Moc 850 W
  • Zarumienienie skórki średni
  • Zarumienienie skórki jasny
  • Zarumienienie skórki ciemny
  • Przystawka do bagietek Nie

Pliki do pobrania