Wegetariańskie papryki faszerowane
Wegetariańskie papryki faszerowane. Polecam wszystkim, tak naprawdę żeby przygotować pyszne potrawy i upiec ciasta nie trzeba mieć piekarnika wystarczy prodiż.
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 250 g kaszy kuskus
- 250 g pieczarek
- 2 cebule
- 1/2 czerwonej papryki
- 10 małych marchewek (mini)
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- papryka chili
- majeranek
Sprzęt:
Wykonanie:
Kaszę kuskus zaparzyłam według opisu na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, paprykę i marchewki obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Do rondla wlałam olej, wrzuciłam pokrojone warzywa i na małym ogniu smażyłam. Pod koniec smażenia dodałam wszystkie przyprawy. Usmażone warzywa dodałam zaparzonej kaszy kuskus.
Z papryk odcięłam górną cześć i wycięłam gniazda nasienne. Tak przygotowane papryki
Papryki ułożyłam w prodiżu i piekłam w prodiżu PECENKA ETA przez 45 minut. Papryki podawałam zaraz po upieczeniu prosto z misy prodiża PECENKA ETA.